Password

Dengan Beberapa Klik,Kata Laluan Mudah Diakses Melalui Chrome

Agak pelik bukan?Google adalah syarikat yang sememangnya mementingkan keselamatan tetapi dalam hal ini,mereka tidak kisah untuk menerangkan secara terperinci,menolak sebarang cadangan bahawa ianya adalah kelemahan sekuriti.Ini bukanlah isu yang baru.

Ciri yang dipersoalkan ini terdapat dalam Chrome apabila pengguna memilih Settings/Show Advanced Settings/Password and forms/Manage saved passwords.

Kelemahan Kata Laluan Telefon Pintar Anda

Semuanya kelihatan mudah dengan telefon pintar.Anda membuka aplikasi laman sosial dengan satu sentuhan,gambar-gambar anda juga sangat mudah diakses,begitu juga dengan dokumen-dokumen penting anda di ruang simpanan awan anda.Tidak terlepas juga emel,contact dan juga akaun dalam talian yang lain yang sedia diakses dengan satu sentuhan sahaja.

55% Pengguna Internet Menggunakan Kata Laluan Sama Untuk,Mungkin Tidak Semua,Laman Web.Bilakah Mereka Akan Belajar?

Kenapa ianya penting sangat?Sebab ianya penting,bayangkan anda adalah ahli kepada laman web X,Y dan Z-dan anda menggunakan kata laluan yang sama untuk laman web tersebut.Jika X menghadapi kebocoran data dan pangkalan data kata laluan mereka diakses.......

Bagaimana Mencipta Kata Laluan Yang Kuat Dan Mudah Diingati

Dalam post kali ini saya hendak berkongsi dengan anda semua tentang bagaimana mencipta kata laluan yang kuat,panjang dan mempunyai pelbagai karakter di dalamnya tetapi mudah dicipta dan diingati.

Bagaimana Mencipta Kata Laluan Yang Kuat

Amaran Twitter tentang penggodam adalah satu lagi peringatan terhadap kepentingan perlindungan kata laluan.

Di sini disediakan panduan mencipta kata laluan yang kuat dan menghindarkan diri daripada menjadi mangsa mereka yang membahayakan komputer anda.Sharethis